Rökning och rökfria hus

Större delen av vår nyproduktion är rökfri, medan det i de flesta av våra äldre fastigheter inte finns något rökförbud. Men det är ändå viktigt att tänka på att tobaksrök kan störa andra boende och även göra skada i din bostad.

Rökning i fastigheter

Om du röker är det viktigt att du tänker att tobaksröken kan störa andra. Du får aldrig röka i gemensamma utrymmen, och du ska även undvika att röka direkt utanför en entré eftersom röken kan ta sig in i ventilationen. Röker du, är det ditt ansvar att plocka upp fimpar. 

Rökning i en lägenhet kan även innebära skador i lägenheten, som exempelvis lukt, gulnande tapeter och annat som inte går bort. När du flyttar från lägenheten kan du tvingas betala för de skador du orsakat. 

Rökfria hus

Både för din och andras skull erbjuder vi rökfria bostäder. Nästan alla våra nybyggda fastigheter samt ett hus Torvalla är helt rökfria. 

Vad innebär det?

Du får inte röka någonstans i huset, inte i lägenheten, på balkongen, gemensamma utrymmen eller utanför entrén. Om du bor i något av våra rökfria hus ansvarar du även för att dina besökare följer reglerna. Det gäller även vid andrahandsuthyrning.

Här finns våra rökfria hus.

  • Remonthagen - Ryttarvägen 65-79
  • Tallåsen - Bandvagnsgränd 1-9 och 2-6
  • Torvalla - Havrevägen 6

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Sök ledigt

Felanmälan

Felanmälan

Min bostad

Min bostad

Kundservice

Kundservice