Student

Välkommen som student till Östersund! Här hittar du information om bostadsgaranti, regler för uthyrning och vad som gäller vid in- och utflyttning.

Ska du flytta in?

Glöm inte att boka tid för inflyttning! För att kunna hämta nycklar till din studentbostad måste du ha bokat ditt besök i förväg. För tidsbokning kontakta Kundservice, telefon 063-14 04 00 eller mejla info@ostersundshem.se

Bostadsgaranti för studenter

I Östersund har vi bostadsgaranti för studenter. För att kunna leva upp till garantin är det viktigt att det är studenter som bor i studentlägenheterna och att man inte bor kvar efter avslutade studier. Vi kontrollerar varje termin att de som bor i våra studentlägenheter är inskrivna på Mittuniversitetet och aktivt bedriver studier där. Bostadsgarantin gäller om du är nyantagen till en utbildning och söker bostad senaste 10 augusti till höstterminen eller senaste 31 december till vårterminen. Mer information om bostadsgarantin.

Om du vill bo kvar i Östersund när du studerat klart är det är viktigt att du i god tid registrerar dig i vårt kösystem för vanliga lägenheter.

Sök studentbostad via studenttorget

studenttorget hittar du lediga studentbostäder. Om flera personer är intresserade av samma bostad är det den första personen som anmäler sitt intresse som blir erbjuden bostaden. En fördröjning i våra system gör tyvärr att bostaden inte försvinner från hemsidan direkt. Får du ett felmeddelande är det mest troligt någon annan som hunnit före med sin intresseanmälan.

Informationsfolder om våra studentbostäder.

Vår uthyrningspolicy för studenter hittar du här.

Flytta in och flytta ut

När du flyttar in och flyttar ut ur din studentlägenhet finns det en del saker du behöver tänka på. Information om inflyttning och utflyttning.

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Kundservice, telefon 063-14 04 00 eller mejla info@ostersundshem.se

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Östersundshem

Drömåtervinningsrum, finns de?

Återvinning ska vara enkelt, men så känns det kanske inte alltid. Vi arbetar därför med att höja standarden och tydligheten i våra bostadsområden.

Läs mer

Östersundshem

Renoveringen av Hjorten börjar i augusti

Östersundshems styrelse har tagit beslut om att gå vidare med ROT-renoveringen av kvarteret Hjorten.

Läs mer

Sök ledigt

Felanmälan

Renovering

Kundservice