Försäljning av fastigheter

forsaljning.jpg

Östersundshems styrelse har beslutat att sälja delar av fastighetsbeståndet, det gäller fastigheter på Frösön och i Tandsbyn, Fåker, Häggenås och Lit.

Totalt rör det sig om 434 bostäder. Försäljningen är planerad för att delfinansiera kommande ROT-program som företaget står inför. Styrelsens beslut om att sälja vissa delar av fastighetsbeståndet har redovisats till Östersunds Rådhus AB, den 19 oktober 2021.

Försäljningsarbetet inleds under hösten 2021 och beräknas var klart i sin helhet 2023, och försäljningen sker både styckvis och i större paketförsäljningar. Läs mer i pressmeddelandet

Fastigheter som ingår i försäljningen:

 • Söre 5:22 (Näsvägen 2 + Östersundsvägen 25, Lit)
 • Söre 5:134 (Sörevägen 1-3, Lit)
 • Söre 5:138 (Östersundsvägen 34 + Skolvägen 1 A-K, Lit)
 • Söre 2:100 (Sockenvägen 4 A-E + Sörevägen 5, Lit)
 • Söre 5:120 (Östersundsvägen 35, Lit)
 • Kogsta 1:58 (Snickarvägen 12, Häggenås)
 • Doktorn 5/Förvaltaren 2 (Bergsgatan 2-12 + Risslersgatan 1, Frösön)
 • Häggbäret 1 (Snorres väg 2-316, Frösön)
 • Näs-Ålsta 3:30-31 (Grönviksvägen 1-7, Fåker)
 • Tand 7:6 (Nygårdsvägen 1-5, Tandsbyn)
 • Tand 2:61, 2:110 (Mogärdevägen 3, Tandsbyn)

Bor du i något av dessa hus?

Du som berörs av kommande fastighetsförsäljningar får mer information via brev och e-post. I stort kommer allt att fungera som tidigare för dig som hyresgäst. Du behåller ditt hyreskontrakt, men när försäljningen är genomförd kommer du att vända dig till en annan hyresvärd. Vi är än så länge tidigt i processen men du som berörs av försäljningen kommer löpande få information om vad som händer just runt den fastighet du bor i.

Här nedan hittar du några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svar på din fråga så besök gärna vårt kundforum - där kan du ställa fler frågor och hitta svar på frågor andra ställt. 

Frågor och svar till hyresgäster

Måste jag flytta om när fastigheten säljs?

Nej. Du har full besittningsrätt till din lägenhet genom ditt hyresavtal.

Kommer hyran att höjas?

Oavsett om du bor hos oss eller en annan hyresvärd höjs hyran oftast årligen. Eventuella framtida hyresjusteringar måste förhandlas med Hyresgästföreningen, precis som vi gör idag.

När säljer ni fastigheterna?

Vi påbörjar försäljningsarbetet under hösten 2021 och beräknar vara klara under 2023. Försäljningen kan ske både styckvis och i paket men mer exakt när under den här perioden de olika fastigheterna säljs vet vi ännu inte.

Vem blir min hyresvärd?

Eftersom vi inte sålt fastigheterna så vet vi inte vem som blir din nya hyresvärd. När vi har ett avtal med en köpare informerar vi dig.

Måste jag göra någonting?

Nej, du behöver inte göra någonting. Du får mer information av oss när vi vet mer om försäljningen.

Stoppas fonderna?

Ja, vi har stoppat möjligheten att fondrenovera de lägenheter där vi planerar försäljning. Fonderna förhandlades bort med Hyresgästföreningen redan 2016 men beslutet har inte verkställts tidigare.

Har ni frågor är ni välkomna att ringa oss på tel. 063-14 04 00.

Tillbaka