Att flytta in hos oss

Hur adressändrar jag? När får jag flytta in? Hur betalar jag hyran? När du flyttar till din nya bostad är det mycket ett tänka på. Här hittar du information som kan vara bra att veta inför inflyttning.

Tillträde till lägenheten

Du har tillträde till din lägenhet från klockan 12.00 första vardagen den månad avtalet börjar gälla.

Betalning av hyran 

Hyran betalas i förskott och du kan betala hyran via pappersfaktura, e-faktura, autogiro och Kivra. Information om de olika betalsätten.

Hyreskontrakt

Kontrollera att uppgifterna på hyreskontraktet stämmer. Ditt hyreskontrakt hittar du när du loggar in på Mina sidor.

Folkbokförd på ny adress

Vid inflyttning måste du enligt lag folkbokföra dig på din nya adress. Det är inte tillåtet att använda våra bostäder för veckopendling, utan du ska vara permanent boende och folkbokförd där. 

Anmäl flytt hos Skatteverket

Du kan gratis göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Sedan 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när du flyttar.

Flytta och teckna abonnemang

När du flyttar ska du teckna ett elabonnemang på din nya adress, om inte hushållsel ingår i hyran. Kom även ihåg att flytta eller teckna eventuella abonnemang för tv, bredband och telefoni. Information om tv, bredband och telefoni.

Flyttstädning

Om du som nyinflyttad är missnöjd med städningen ska du kontakta kundservice omgående för att göra en felanmälan.

Nycklar och taggar

På grund av Covid-19 tar vi bara emot bokade besök. Använd vår digitala tidsbokning eller kontakta kundservice via tel. 063-14 04 00 eller mejl info@ostersundshem.se för att boka tid för att kvittera ut nycklar. 

Kontrollera att antalet nycklar och eventuella taggar stämmer med det antalet som du kvitterat ut. Kontrollera också att du fått eventuella tvätt-, hushålls-, och cykelförrådsnycklar. Du ansvarar för att det antalet nycklar du kvitterar ut vid inflyttningen finns vid avflyttningen. Förlorad nyckel innebär cylinderbyte mot en kostnad av 2 000 kr för en cylinder, därefter 1000 kr per cylinder. Förlorad bokningscylinder till tvättstuga kostar 600 kr. Förlorad postfacksnycklel kostar 300 kr. Förlorad tagg kostar 300 kr (med reservation för prisändringar). 

Om du behöver göra fler nycklar kontaktar du oss för beställning av extra nyckel till en kostnad av 450 kr styck. 

Om du skulle bli utelåst kontaktar du PD-bevakning på 063-12 85 65, som har service dygnet runt.

Hemförsäkring 

Att teckna en hemförsäkring är en bra investering, eftersom du själv ansvarar för ditt bohag. Vi har en fastighetsförsäkring för sådant som rör fastigheten i stort, men när det gäller skador inne i lägenheten och i förrådet är det oftast du som hyresgäst som är ansvarig. Det är lätt att glömma en spisplatta eller att diskmaskinen går sönder med vattenläckage som följd.

 

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Felanmälan

Min bostad

Kundservice